Ondertiteling TikTok: In 4 stappen je TikTok video’s ondertiteld
Blog

Ondertiteling TikTok: In 4 stappen je TikTok video’s ondertiteld

2 min Leestijd

Door ondertiteling toe te voegen aan je video op TikTok bereik je een groter publiek. Je video kan op deze manier bekeken worden zonder geluid en wordt daarnaast ook toegankelijker voor doven en slechthorenden. TikTok filmpjes worden natuurlijk vooral ondersteund door muziek maar het toevoegen van ondertiteling geeft net dat beetje extra.

In dit artikel leggen we uit hoe je in vier stappen ondertiteling toevoegt aan je TikTok-video’s.

Hoe voeg ik ondertiteling toe aan mijn TikTok video?

Waar andere social media zoals Facebook en LinkedIn de optie hebben om een SRT-bestand te uploaden, dien je op TikTok video’s te plaatsen waarin de tekst van je ondertitels al verwerkt is.

Heb je nog geen video waarin je ondertiteling al is in verwerkt? Geen paniek. Triple8 doet die voor je binnen 5 minuten.

Ondertiteling toevoegen aan je video doe je in vier stappen

  1. Upload je video in de Triple8 editor
  2. Bewerk de ondertiteling waar nodig 
  3. Download de video 
  4. Plaats je ondertitelde video op TikTok

Nieuwe update

Sinds kort is er een nieuwe functie beschikbaar voor gebruikers van TikTok: ondertiteling van de gesproken tekst in je filmpje. Tijdens het maken van een video, zet je de knop ‘auto captions’ aan. Hierdoor wordt de ondertiteling automatisch gegenereerd en de tekst over je video geplaatst. Als je een foutje ontdekt is het mogelijk om deze later aan te passen in de editor functie. 

Voordeel Triple8

Wat belangrijk om te weten is dat je voor deze nieuwe functie in TikTok je TikTok video in de app moet maken en voordat je begint met filmen de ‘auto captions’ aan moet zetten. Daarnaast is het niet mogelijk om het .srt bestand van je gemaakte ondertiteling te downloaden. Bij Triple8 is dit wel mogelijk.  Een heel groot voordeel van Triple8 is dat deze werkt met machine learning. De ‘speech to text engine’ leert van teksten die hij uit audio haalt en de aanpassingen die jij daarop doet. Zo wordt de speech engine steeds nauwkeuriger én sneller. Daarbij ondertitelt Triple8 contextueel, waarbij andere programma’s of zoals de update van TikTok letterlijk woord voor woord vertaalt kijkt Triple8 naar wat er verteld wordt en op basis daarvan rolt de juiste ondertiteling eruit. 

Meer tips voor video’s ondertitelen?

Wil je weten hoe je ondertiteling toevoegt op andere social media kanalen zoals YouTube en Facebook? Of hoe je de ondertiteling toevoegt in video bewerkingsprogramma’s zoals Premiere Pro en iMovie? Lees dan onze ultieme gids voor video’s ondertitelen waarin we dit allemaal uitleggen.