Ondertiteling Instagram: In 4 stappen ondertitelen
Blog

Ondertiteling Instagram: In 4 stappen ondertitelen

1 min Leestijd

Ondertiteling bij video wordt meer en meer een must. Op Instagram ondertiteling toevoegen aan je video’s zorgt voor meer bereik. Hierdoor wordt je video namelijk toegankelijk voor doven en slechthorenden, maar ook voor iedereen die zonder geluid op social media scrolt. In dit artikel leggen we je in 4 stappen uit hoe je ondertiteling toevoegt aan je video.

Hoe voeg ik ondertiteling toe aan mijn Instagram-video?

Op dit moment heeft Instagram (nog) geen functie om SRT-bestanden te uploaden bij een video. Desondanks is er een manier om dit toch voor elkaar te krijgen. En dat is simpelweg door video’s te uploaden die al zijn voorzien van ondertitels.

Heb je nog geen video met ondertiteling? Geen probleem. Triple8 doet het automatisch voor je binnen 5 minuten en kan de ondertiteling vertalen naar 10+ andere talen. Volg hiervoor de de volgende stappen.

Ondertiteling toevoegen aan je video

  1. Upload je video in de Triple8 editor
  2. Bewerk de ondertiteling waar nodig 
  3. Download de video 
  4. Plaats je ondertitelde video op Instagram

Meer tips voor video’s ondertitelen?

Meer weten over het ondertitelen van video’s voor bijvoorbeeld andere social media kanalen zoals YouTube en TikTok? Of hoe je ondertiteling toevoegt in videobewerkingprogramma’s zoals Premiere Pro en iMovie? Lees dan onze ultieme gids voor video’s ondertitelen waarin we dit allemaal uitleggen.