organic blobCloud largecloud mediumcloud smallicon-fbicon-instaicon-linkedinicon-twittericon-vimeoicon-yt

Hieronder vind je een antwoord op al jouw vragen.
Staat jouw vraag er niet tussen mail ons dan op support@triple8.tv

Algemeen

Wat is Triple8?

Triple8 is een platform waarmee je automatisch video's kunt ondertitelen voor gebruik op websites en social media.

Waar komt de naam Triple8 vandaan?

Onze naam is afgeleid van Teletekst 888, de ondertitelfunctie van de televisiezenders van de publieke omroep NPO.

Waarom is Triple8 opgezet?

Omdat het ondertitelen van video's lastig, tijdrovend en vervelend is. Dit moest makkelijker vonden we bij Gravity. Vooral nu onderzoeken aantonen dat video's die ondertiteld zijn op social media tot 85% beter bekeken worden. Daarnaast bereiken we met een ondertitelde video ook de ruim 475.000 doven en slechthorende mensen. Zo dragen we ook maatschappelijk ons steentje bij.

Wat is de missie van Triple8?

Triple8 heeft als missie om ondertiteling zo toegankelijk te maken dat het standaard wordt

Administratief

Is gratis echt gratis?

Ja, gratis is bij Triple8 echt gratis, no strings attached. Wel plaatsen wij een watermerk in je video zodat anderen kunnen zien dat Triple8 bestaat. Zo helpen we elkaar.

Waar verdienen jullie dan geld mee?

Het ondertitelen van een video is gratis voor video's tot 3 minuten. Er wordt dan tevens een watermerk toegevoegd aan je video zoals je dat kent van TV zenders zoals RTL4. Wanneer je dit watermerk niet wilt, of je video langer is dan 3 minuten betaal je een kleine vergoeding per minuut. De genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Hoe werkt de betaling?

Je betaalt per video gemakkelijk via iDEAL nadat je de video hebt geupload. Het systeem berekent automatisch prijs per minuut voor het ondertitelen van je video.

Wat kost het als mijn video een paar seconden langer duurt dan een minuut?

Dan ronden we de tijd af naar boven. Voor een video van bijv. 1:42 betaal je dus voor twee minuten.

Krijg ik ook een factuur?

Ja, je ontvangt een BTW factuur nadat je betaling succesvol is afgerond.

Ik ben een agency of bedrijf en wil Triple8 vaker gebruiken

Dat kan, we hebben een beheer omgeving voor terugkerende klanten en agencies. Je hebt hiervoor wel een KvK of BTW nummer nodig. Klik in het menu op 'Enterprise' voor meer informatie.

Kan ik ook vooraf een aantal minuten inkopen?

Ja, Triple8 Enterprise klanten kunnen saldo toevoegen aan hun account. Wanneer je saldo is verbruikt kun je saldo toevoegen via iDEAL op op rekening.

Kan ik een PO nummer op mijn factuur krijgen?

Ja hoor, mail hiervoor even naar support@triple8.tv

Zijn er extra kosten als ik mijn video in meerdere talen wil?

Nee, je kunt elke taal gebruiken die het systeem biedt. Let op, wanneer je een nieuwe taal selecteert wordt de vorige overschreven. Download dus eerst de .srt

Ondertitelen

Hoeveel video's kan ik uploaden?

Je kunt net zoveel video's uploaden als je wilt maar slechts 1 per keer. Bij het FREE plan mag je niet meer dan 3 video's per dag uploaden.

Hoe lang mag de video zijn?

De gratis video's mogen bij het Free plan maximaal 1 uur lang zijn. Met Triple8 Premium kun je video's uploaden zonder limiet..

Hoe nauwkeurig wordt mijn video ondertiteld?

Dit hangt in grote mate af van de audio kwaliteit van de video. Maar omdat je de ondertiteling nog kunt controleren en aanpassen voor hij geleverd wordt is de output altijd zoals jij dat wilt. Als je daar zelf geen tijd voor hebt kun je ook kiezen voor "Triple8 Comfort" Wij leveren dan binnen een uur een 100% perfect ondertitelde video terug.

Kan ik mijn ondertitelde video nog controleren?

Ja hoor, dat is mogelijk, je kunt de tekst aanpassen zoals jij dat wilt. Hiervoor is een simpel te gebruiken editor ontwikkeld waarmee je live in de video je teksten kunt aanpassen.

Kan ik de ondertiteling ook handmatig laten controleren door Triple8?

Jazeker! We hebben een service waarbij je video wordt gecontroleerd en gecorrigeerd. Dit heet Triple8 Comfort en kun je aanvinken nadat je je video hebt geüpload. We leveren jouw video dan binnen een uur 100% perfect ondertiteld aan je terug.

Leveren jullie een handmatig gecontroleerde video echt binnen een uur op?

Dat klopt. Dit doen we alleen van maandag tot en met donderdag tussen 9.30 en 21.30 en van vrijdag tot en met zondag tussen 12.00 en 15.00. Wanneer je video langer is dan 15 minuten rekenen we de lengte van de video erbij. Een video van een half uur leveren we dus binnen anderhalf uur op.

Hoe werkt de Triple8 Comfort service precies?

Wanneer je Triple8 Comfort hebt gekozen en je video is geüpload wordt de ondertitelde video opgeleverd aan het ons "language team" Zij lopen de hele video na en corrigeren waar nodig. Zodra dit klaar is wordt de video opgeleverd en wordt het normale proces hervat. Je ontvangt de link naar de editor in je mailbox zodat je hem kunt controleren en kunt downloaden.

In welke talen kan ik Triple8 Comfort gebruiken?

Dat kan nu alleen in het Nederlands en Engels. Later zullen wij ook de andere talen toevoegen.

Wat kost de Triple8 Comfort service?

Voor het handmatig controleren van video's reken wij 6,- per minuut. Dit komt bovenop de prijs van de ondertiteling of vertaling en kun je aanvinken in het bestelproces.

Is er een acceptatie beleid voor de Comfort service?

Video's die een slechte audio kwaliteit hebben, waarin onduidelijk of in dialect wordt gesproken of video's die om een andere reden slecht door de transcriptie engines kunnen worden "verstaan" zullen worden afgewezen.

Werkt de editor ook op mijn mobiel?

Zeker! Al heb je net iets meer overzicht op je computer, tablet of laptop.

Wat is artificial intelligence en machine learning?

Artificial intelligence betekent kunstmatige intelligentie. Dit betekent dat de 'speech to text engine' leert van de teksten die hij uit audio haalt en de aanpassingen die jij daarop doet. Zo wordt de speech engine steeds nauwkeuriger én sneller.

Moet ik de ondertiteling zelf nog aan mijn video koppelen?

Nee hoor, dat doet Triple8 automatisch voor je. Die plaatst de ondertitelde tekst op de juiste tijdpunten in jouw video.

Hoe lang duurt het voordat mijn video klaar is?

Dit is afhankelijk van de drukte op onze servers. Gemiddeld heb je tussen de 1 en 5 minuten de ondertitelde video in je mailbox.

Hoe ontvang ik mijn video?

In je mailbox ontvang je een email met een download link zodat je de video kunt downloaden. Dit kan tot 10 dagen nadat de mail is verstuurd.

In welk bestandsformaat ontvang ik de video?

Wij renderen de video voor je en zetten deze om in .mp4 formaat.

Download ik mijn originele video?

Nee, wij maken er een .mp4 van zodat je deze direct kunt gebruiken op je social media kanalen.

Kan ik de video ook vierkant ontvangen?

Jazeker, we leveren je video in het originele formaat en in een vierkante versie aan zodat je hem kunt gebruiken op bijv. Instagram.

Kan ik de ondertiteling los als .srt bestand krijgen?

Ja hoor, je kunt de losse .srt downloaden bij het Premium of Translate plan.

Kan ik een .srt uploaden?

Ja, we hebben een handige .srt upload gebouwd waarmee je .srt bestanden kunt importeren. Hiermee wordt de ondertiteling overschreven en automatisch aan je video gekoppeld.

Kan ik video's met een andere gesproken taal ook ondertitelen?

Ja, je kunt een video die bijv. Engels gesproken is in het Engels ondertitelen met het Premium plan. Wil je deze ondertitelen met een andere taal kies je het Translate plan.

Kan ik mijn YouTube video's ook voorzien van Triple8 ondertiteling?

Ja, je kunt met het Premium en Translate pakket een .srt bestand downloaden en koppelen aan je video in YouTube. Ga daarvoor in Youtube Studio naar je video en klik dan in het menu op “Overige functies -> Vertaling en transcriptie” Klik dan op “nieuwe ondertiteling toevoegen en daarna op de knop “Een bestand uploaden” Kies vervolgens het ondertitelingsbestand en selecteer de .srt die je hebt gedownload bij Triple8. Wanneer je deze hebt geüpload sla je je wijziging op en staat je video ondertiteld door Triple8 op Youtube.

Vertalen

Kan ik mijn video in een andere taal ondertitelen?

Ja hoor, we ondersteunen momenteel tien talen. Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Chinees (Simplified), Arabisch en Fries.

Worden Engels gesproken video's ook herkend?

Jazeker! De gesproken taal van de video wordt automatisch herkend. Je kunt deze met dezelfde taal ondertitelen of vertalen in 1 van de andere talen.

Kan ik de gesproken taal samen met de vertaling als ondertiteling in de video zien?

Nee, we hebben ervoor gekozen dit niet aan te bieden.

Duurt het vertalen lang?

Nee hoor, de vertaalde- en ondertitelde video wordt binnen een paar minuten geleverd op dezelfde manier als het ondertitelen.

Hoe werkt het vertalen dan?

De video's kunnen in tien talen worden aangeboden en kunnen we in dezelfde talen vertalen. Je kunt dus een Nederlandstalige video in het Engels laten ondertitelen maar ook een Engelse video in het Spaans.

Is het vertalen betrouwbaar?

Ja hoor, controleer wel eerst of de gesproken taal correct en volledig is herkend in je video. Als deze volledig is krijg je de beste kwaliteit vertaling.

Kan ik meerdere vertaalde versies van mijn video maken?

Ja, je kunt jouw video voorzien van ondertiteling in alle beschikbare talen als je wilt.

Zijn er extra kosten wanneer ik meerdere talen wil?

Nee, je kunt alle talen gebruiken binnen het Premium plan.

Kan ik de verschillende talen opslaan?

Ja hoor, je kunt de .srt per taal downloaden uit de editor.

Enterprise

Wat zijn de criteria voor Triple8 Enterprise?

Dat je bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en regelmatig video's wilt ondertitelen.

Ik wil Triple8 af en toe gebruiken. Heb ik dan Triple8 Enterprise nodig?

Nee hoor, je kunt ook gewoon het bestelproces op de website gebruiken. Je ontvangt dan ook een BTW factuur voor je administratie. Het Triple8 Enterprise Portal is vooral bedoeld voor agencies en bedrijven die regelmatig (wekelijks) video's willen ondertitelen.

Zijn er kosten verbonden aan Triple8 Enterprise?

Bij het aanmelden vragen wij 99,- wat als tegoed aan je account wordt toegevoegd. Dit tegoed kun je gebruiken om video's te ondertitelen.

Wat gebeurt er als mijn tegoed op is?

Je kunt in het portal een soft- of een hard limiet instellen. Bij de hard limiet kun je alleen verbruiken als je tegoed hebt. Bij de soft limiet ontvang je maandelijks een factuur voor het verbruik buiten je tegoed.

Wordt de prijs per minuut dan ook afgerond naar boven?

Nee, bij Triple8 Enterprise betaal je per seconde. Zo betaal je nooit teveel.

Ik ben grootverbruiker, kan ik korting krijgen?

Nee, de prijs houden we graag voor iedereen gelijk.

Ontvang ik een specificatie op mijn factuur?

Ja, je ontvangt een gespecificeerde BTW factuur.

Wat is de betaaltermijn van de maandelijkse facturen?

De betalingstermijn van Triple8 facturen is 30 dagen.

Welke betalingsmethodes zijn er beschikbaar?

Betalingen gaan via iDEAL. Belgische gebruikers kunnen via Bankcontact betalen. Wanneer je alleen op rekening kunt betalen mail dan even naar support@triple8.tv

Kan ik zien hoeveel minuten video ik al ondertiteld heb?

Ja, in de statistieken pagina in het portal zie je hoeveel minuten je tot nu toe hebt ondertiteld, hoeveel video's je hebt geupload en hoeveel saldo je hebt verbruikt.

Kan ik ook meerdere gebruikers aanmaken in het portal?

Ja, je kunt voor al je collega's een login aanmaken. Zij kunnen dan zelf inloggen en video's ondertitelen. Bij elke video kun je dan zien door wie hij is aangemaakt.

Kan ik ook rechten toekennen aan bepaalde gebruikers?

Ja, je kunt administrators aanmaken die hetzelfde kunnen als jij, of contributors die geen gebruikers en facturen kunnen inzien.

Is er ook een white label omgeving beschikbaar?

Nee, we houden het platform graag transparant.

Waar kan ik mij aanmelden voor Triple8 Enterprise?

Dat kan op https://business.triple8.tv/registreren

Waar kan ik inloggen in het Enterprise portal?

Inloggen kan op business.triple8.tv met de gebruikersnaam en wachtwoord die je van ons hebt ontvangen.

Problemen

Mijn browser ondersteunt geen drag&drop. Hoe kan ik een video uploaden?

Je kunt de video ook uploaden door op het drag&drop veld te klikken.

Er is een fout opgetreden. Wat nu?

Geen zorgen, wij krijgen hier automatisch een bericht van en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ik heb mijn video niet ontvangen. Wat nu?

Neem dan contact met ons op. Bel naar 088-2334510 of stuur een mailtje naar support@triple8.tv

Privacy en voorwaarden

Bewaren jullie mijn video?

Ja, we bewaren je video 10 dagen. In die tijd kun je je ondertiteling nog aanpassen of je video opnieuw downloaden. Daarna verwijderen we je video permanent van onze servers. Voor Triple8 Enterprise klanten bewaren we de video's 30 dagen.

Mogen jullie mijn video gebruiken voor andere doeleinden?

Nee hoor, jouw video blijft jouw video. Alleen bij het FREE plan kan Triple8 jouw video gebruiken voor promotie doeleinden. Bijvoorbeeld op onze eigen Facebook pagina.

Wat doen jullie met mijn gegevens?

We vragen alleen je emailadres zodat we de ondertitelde video naar je toe kunnen sturen of je te informeren over eventuele problemen. We delen jouw emailadres nooit met derden. De gegevens van Enterprise klanten gebruiken wij voor de tenaamstelling op de facturen en contacten te onderhouden.

Zijn er voorwaarden voor het gebruik van Triple8?

Ja, deze zijn van toepassing wanneer je Triple8 gebruikt en kun je inzien via de Algemene voorwaarden Triple8

Heeft Triple8 certificeringen?

Ja, Triple8 is in het bezit van een ISO 27001 certificaat. Deze gaat over informatiebeveiliging. Het certificaat en de verklaring van toepasselijkheid is op te vragen via legal@gravity.nl