Artificial Intelligence (AI)

Terug naar kennisbank

Wat is Artificial Intelligence (AI)?

Artificial Intelligence (AI), of kunstmatige intelligentie, verwijst naar de ontwikkeling van computersystemen die in staat zijn om taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen. Deze systemen zijn in staat om te leren, redeneren, begrijpen en natuurlijke taal te verwerken.

Bij ondertiteling wordt AI vaak gebruikt om spraak-naar-tekst (speech-to-text) en tekst-naar-spraak (text-to-speech) technologieën te implementeren. AI-systemen kunnen spraak omzetten in tekst met behulp van geavanceerde algoritmen en machine learning-technieken.

Bovendien wordt AI gebruikt om ondertiteling van de ene taal naar de andere te vertalen. Hierbij worden neurale netwerken en geavanceerde algoritmen gebruikt om de betekenis van de zinnen te begrijpen en ze nauwkeurig naar een andere taal te vertalen.

Ook kan AI worden gebruikt om realtime ondertiteling te genereren tijdens live evenementen, zoals nieuwsuitzendingen of sportevenementen. Dit vereist zeer snelle spraakherkenning en vertaaltechnologieën.

Gerelateerde onderwerpen: