Open captions

Terug naar kennisbank

Wat zijn open captions?

Open captions zijn tekstuele ondertitels die permanent op het scherm worden weergegeven en niet kunnen worden uitgeschakeld door de kijker. Deze ondertitels maken integraal deel uit van de video en zijn ingebrand in de videostream zelf. Open captions zijn dus altijd zichtbaar, ongeacht de instellingen van de kijker.

In tegenstelling hiermee zijn closed captions (gesloten ondertitels) optionele ondertitels die de kijker kan in- of uitschakelen, afhankelijk van hun voorkeuren. Deze ondertitels worden meestal opgeslagen in een subtitelbestand en kunnen worden geactiveerd via de instellingen van de videospeler. Closed captions bieden kijkers de flexibiliteit om te kiezen of ze de ondertitels willen zien of niet, terwijl open captions altijd aanwezig zijn en niet kunnen worden uitgeschakeld.