Video trends van 2022 deel II
Blog
4 min Leestijd

Video trends van 2022 deel II

In deel 1 van deze blog hebben we het gehad over de social media video trends voor het komende jaar. Dit keer bespreken we de video marketing- en e-commerce video trends en kijken we naar een aantal opkomende technologieën.

Video marketing

 1. Ondertiteling wordt ‘once again’ een mega trend in 2022. Ondertussen bekijkt al 92% van de consumenten video’s zonder geluid, waardoor het erg belangrijk is om ondertiteling te bieden. Op deze manier blijf je het meest effectief met je publiek communiceren. Video gemakkelijk ondertitelen? Ga naar de uploader, upload je video en laat hem automatisch ondertitelen en vertalen binnen 5 minuten. Bewerk de ondertiteling waar nodig en download je video met ondertiteling.
 2. Een kwart van de videomarketeers maakt al gebruik van interactieve video’s, de verwachting is dat dit aantal de komende jaren met 50% zal groeien. Een interactieve video is een dynamische video die reageert op de acties van de kijker. Een interactieve video kan bijvoorbeeld de kijker binnen de video laten klikken, keuzes maken en formulieren.
 3. Ook het gebruik van live video’s zal toenemen. Deze vorm van video houden doorgaans de aandacht van kijkers 3x langer vast. Live video’s kunnen een merkimago van menselijkheid en authenticiteit creëren dat klanten aantrekt.
 4. Videoadvertenties van 5-15 seconden zijn er om te blijven. Met platformen zoals YouTube die korte advertenties gebruiken die eindigen voordat de knop ‘Overslaan’ verschijnt, worden korte videoadvertenties de norm voor veel merken die op deze platformen adverteren.
 5. Minder productie binnen video marketing campagnes. De huidige videomarketing is gebaseerd op het creëren van authentieke inhoud die mensen geloven en vertrouwen. De overdreven gepolijste inhoud voelt niet meer realistisch of benaderbaar aan.
 6. 360-graden video’s winnen aan populariteit. Steeds meer bedrijven zien kansen om hun verhaal in 360° aan hun doelgroep te vertellen, vooral op social mediaplatforms. Merken gebruiken 360° video als een essentieel onderdeel van hun digitale marketingstrategie. Uit onderzoek is gebleken dat 85% van de kijkers die een 360-graden video zien, de hele video bekijken. Vergeleken met 58,2% bij een gewone video.
 7. Video’s geoptimaliseerd voor SEO worden meer en meer gemaakt in de videomarketing industrie. Zoeken naar video’s wordt de norm als het gaat om e-commerce of het zoeken naar merkinformatie.
 8. De laatste trend in videomarketing: gepersonaliseerde video’s. Gepersonaliseerde video is een onderdeel van gepersonaliseerde marketing. Door het verwerken van persoonlijke gegevens als naam, leeftijd, geslacht, locatie, datum, tijd, apparaat, zoektermen, bezoekersfrequentie, klantgeschiedenis en eigen CRM-data kunnen video’s persoonlijk gericht worden aan een specifieke bezoeker of klant. Hierdoor krijgen de kijkers een meer persoonlijke ervaring en alleen de informatie die voor hen relevant is.

E-commerce video trends

 1. Het snijvlak tussen video en e-commerce wordt steeds duidelijker. Shoppable video’s zijn korte clips waarmee kijkers direct via de video op producten kunnen klikken (of tikken) en producten kunnen kopen.
 2. Uitlegvideo’s, vermakelijke video’s die kans hebben om viraal te gaan en product demo video’s behoren tot de drie belangrijkste soorten video’s die consumenten zouden willen zien.
 3. Voice search is de norm geworden voor veel consumenten die online naar merken en producten zoeken. De voice shopping-industrie zal naar verwachting in 2022 40 miljard dollar opleveren en naar verwachting zullen er in 2024 wereldwijd 8,4 miljard spraak apparaten zijn.

Overige technologieën

 1. Augmented en Virtual reality zijn enorm populair geworden en met de introductie van de metaverse is dit nog maar het begin. Met de rebranding van Facebook naar Meta en de brede acceptatie van mixed-reality-producten, lijkt het erop dat dit slechts het begin is van ontluikende technologie.
 2. Het wereldwijde e-Sports publiek zal naar verwachting 274 miljoen gebruikers bereiken in 2022. In 2020 werd Verison een officiële partner van video game ontwikkelaar Riot Games. eSports staan nog in de kinderschoenen, dus 2022 zou het jaar kunnen worden waarin Esports populair wordt en sponsoring mainstream wordt.
 3. Het is nu tijd om te investeren in technologie die uw gebruikerservaring vernieuwt en een naadloos proces creëert dat de naamsbekendheid en mogelijk zelf verkoop verhoogt. 75% van de consumenten verwacht dat merken nieuwe technologieën toepassen om een betere consumentenervaring op te bouwen.
 4. Het aantal digitale betalingen blijft stijgen, aangezien consumenten deze platformen kunnen gebruiken om bijna alles te kopen. Hoe meer tijd iemand digitaal doorbrengt, hoe meer geld hij digitaal uitgeeft. Platformen zoals Zelle en Venmo zijn enorm populair geworden. In het derde kwartaal verwerkte Zelle 466 miljoen transacties voor een totaal van 127 miljard dollar. Van grote bedrijven tot lokale gemakswinkels, digitale betalingen worden steeds meer mainstream.

Als de afgelopen jaren ons iets hebben geleerd is het wel dat video niet meer weg te denken is. Eén ding weten we zeker: video is zeker de mainstream media van de toekomst. Dus begin vandaag nog met het maken van je eigen video’s en vergeet dan niet te ondertitelen! Deel 1 gemist? Klik dan hier.