Regel jouw TikTok ondertiteling in slechts 4 stappen
Blog
5 min Leestijd

Regel jouw TikTok ondertiteling in slechts 4 stappen

Laatst gewijzigd op 6 februari 2024.

Wil je een nieuwe TikTok video uploaden en wil je jouw bereik vergroten door ondertiteling toe te voegen? Maar krijg je dit niet voor elkaar? Dan komt dit artikel als geroepen! Wij vertellen je namelijk stap voor stap hoe je ondertiteling toevoegt aan jouw TikTok video’s.

In dit artikel leggen we uit hoe je stap voor stap ondertiteling toevoegt aan je TikTok-video’s. Het is makkelijker dan je denkt, en het opent de deuren naar een bredere groep mensen die je video’s kunnen waarderen. Ook geven we je handige tips om ervoor te zorgen dat je video’s goed ondertiteld zijn.

In dit artikel

Hoe voeg ik ondertiteling toe aan mijn TikTok video?

Op TikTok is het niet mogelijk om een apart SRT-bestand te uploaden zoals bij sommige andere socialmediaplatforms, zoals Facebook en LinkedIn. Maar geen zorgen, op TikTok plaats je video’s waarin de tekst van je ondertitels al verwerkt is.

Heb je nog geen video met ondertiteling? Geen paniek. Met Triple8 kun je binnen 5 minuten ondertiteling toevoegen aan je video.

Ondertiteling toevoegen aan je video doe je in vier stappen

Hier zijn de vier stappen om ondertiteling toe te voegen:

 1. Upload je video in de Triple8 editor: Begin door je video te uploaden naar de Triple8 editor.
 2. Bewerk de ondertiteling waar nodig: Pas de ondertiteling aan indien nodig. Met de gebruiksvriendelijke editor kun je de tekst eenvoudig corrigeren.
 3. Download de video: Zodra je tevreden bent met de ondertiteling, download je de video naar je apparaat.
 4. Plaats je ondertitelde video op TikTok: Nu kun je de video met ondertiteling uploaden naar je TikTok-account en je boodschap duidelijk overbrengen aan een breder publiek.

Nieuwe update vanaf eind 2022

TikTok heeft vanaf eind 2022 een nieuwe functie toegevoegd die gebruikers in staat stelt om gesproken tekst in hun video’s automatisch te ondertitelen. Tijdens het opnemen van een video kun je eenvoudig de ‘auto captions’-knop inschakelen. Hierdoor genereert de app automatisch ondertiteling die over je video wordt weergegeven. Mocht je een foutje opmerken, dan kun je dit later aanpassen in de editorfunctie.

De nadelen van het automatisch ondertitelen van TikTok

Het automatisch ondertitelen op TikTok heeft enkele nadelen. Om gebruik te maken van deze functie, moet je je TikTok-video binnen de app maken en de ‘auto captions’ inschakelen voordat je begint met filmen. Daarnaast is het niet mogelijk om het .srt-bestand van je gemaakte ondertiteling te downloaden.

TikTok video’s ondertitelen met Triple8

Triple8 is een online tool waarmee je ondertiteling kunt toevoegen aan je video’s. De tool heeft een aantal voordelen vergeleken met het automatisch ondertitelen van TikTok:

 • Machine learning voordelen
  Triple8 maakt gebruik van machine learning in de ‘speech to text engine’, waardoor deze leert van de teksten die het uit audio haalt en de aanpassingen die gebruikers maken. Hierdoor wordt de engine steeds nauwkeuriger en sneller.
 • Downloadbaar .srt-bestand
  In tegenstelling tot TikTok biedt Triple8 de mogelijkheid om het .srt-bestand van je ondertiteling te downloaden. Dit is handig voor verdere bewerking of gebruik op andere platforms.
 • Contextueel ondertitelen
  Een belangrijk voordeel van Triple8 is het contextuele ondertitelen. Hierbij begrijpt het programma niet alleen woord voor woord, maar ook de context van de gesproken tekst. Dit zorgt voor een nauwkeurigere en beter passende ondertiteling voor je video’s.

Wil je jouw ondertitels vertalen naar een vreemde taal? Kies dan zeker eens voor ons human abonnement, waarbij onze technologie wordt gecombineerd met professionele native speakers. Binnen één dag wordt je video 100% nauwkeurig vertaald.

Tips voor het bewerken van ondertiteling op TikTok

Met onderstaande tips maak je niet alleen je video’s toegankelijk, maar trek je ook de aandacht van je publiek op TikTok. Het is niet nodig om alle tips te gebruiken; kies gewoon wat het beste past bij jouw content en maak het uniek.

 • Kort en krachtig: houd de ondertiteling kort en ter zake. TikTok-video’s zijn snel, dus maak je tekst snel leesbaar en begrijpelijk.
 • Contrastrijke tekst: zorg ervoor dat de ondertiteling duidelijk leesbaar is op de video. Gebruik contrastrijke kleuren die opvallen tegen de achtergrond.
 • Speel met stijl: geef de ondertitels wat opfleuring door te spelen met verschillende lettertypen en stijlen. TikTok is creatief, dus laat dit ook zien in je ondertiteling.
 • Timing is alles: pas de timing van je ondertiteling aan de snelheid van je video aan. Snelle overgangen? Zorg voor snelle ondertiteling.
 • Gebruik Emoji’s: voeg emoji’s toe om emoties te benadrukken, maar overdrijf het niet. Houd het subtiel en passend bij de sfeer van je video.
 • Bewegende tekst: experimenteer met bewegende tekst als het bij de stijl van je video past. Bewegende ondertitels kunnen de aandacht trekken.
 • Test op geluid uit: controleer of je ondertiteling begrijpelijk is zonder geluid. Veel TikTok-gebruikers bekijken video’s in openbare ruimtes zonder geluid.
 • Storytelling in ondertitels: gebruik ondertitels niet alleen voor gesproken tekst, maar ook om een verhaal te vertellen. Maak het boeiend voor kijkers.

Meer tips voor video’s ondertitelen?

Wil je weten hoe je ondertiteling toevoegt op andere socialmediakanalen? Lees dan onze blogs over hoe je dit doet, bijvoorbeeld op Instagram, YouTube en Facebook. Maak je gebruik van een videobewerkingsprogramma? Lees dan onze handige blogs over Premiere Pro en iMovie. Zo kun je vol vertrouwen aan de slag met het toevoegen van ondertiteling!